Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za četvrtak, 19. kolovoza 2021.

Obavijesti

19. kolovoza 2021. – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 79 uzoraka, od čega je evidentirano 5 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 6,32% pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija prijavljena su 4 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavile su se 2 osobe. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 39. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 65 155 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 1 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenata, nema pacijenata na respiraciji te nema preminulih osoba.

Svi građani koji se žele cijepiti mogu to učiniti bez prethodne najave svaki radni dan od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13 do 18 sati u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec.

Međimurje info