Međimurje info » Biciklom po Međimurju

Biciklom po Međimurju

Međimurje je idealno za cikloturizam. Regija je relativno mala pa se u jednom danu ili ovisno o kondiciji i afinitetu u samo nekoliko sati mogu odvoziti reljefno i sadržajno raznolike ture. Staze su najvećim dijelom trasirane sporednim asfaltiranim cestama s malom frekvencijom automobilskog prometa ili dobro održavanim šljunčanim putovima.  Idealne su za obiteljski odmor i druženja. Biciklisti mogu birati između laganijih i zahtjevnijih dionica, cestovnih i off road trasa, a postoje i prilagođeni tereni za XTC i cross vožnju. Prolaze prekrasnim prirodnim krajolicima i povezuju različite kulturno- povijesne spomenike, restorane, vinske kuće, pansione, odmorišta i vidikovce.

Međimurje je jedinstveno u regiji po uređenosti i visokom standardu biciklističkih staza koje su obilježene prometnom signalizacijom, bike odmorištima s info panoima te self service stanicama. U Međimurju je otvoren prvi licencirani Adria bike hotel u Hrvatskoj, a svi korisnici GPS uređaja mogu se kroz naš portal upoznati s destinacijom i preuzeti podatke o trasama i POI lokacijama.

Visinski profili staza su uglavnom blagi i dohvatljivi za sve generacije. Uz rijeke Muru i Dravu protežu se dionice internacionalnih staza (Murradweg i Drauradweg – Mura-Drava bike). Trase se protežu neposredno uz tok rijeka, prolaze Međimurskom vinskom cestom, pored ugodno uređenih vinskih kuća, povijesnih atrakcija (crkve sv Jeronima, dvorca Zrinskih), wellness oaze Toplica sveti Martin, a brojni restorani će za okrijepu rado prezentirati bajkovite okuse autohtonih jela i delicija.

Rent-a-bike moguć je u restoranima:

Međimurski dvori Lopatinec, 040/855-763;

Lovački dvori Čakovec, 040/ 856-333

Spa&sport resortu Sveti Martin 040/371-111.

Servisi i trgovine rezervnim dijelovima nalaze se u Čakovcu i Prelogu.


Više informacija | www.mura-drava-bike.com|www.mura-drava.eu, 040/390-191
Međimurje info