Međimurje info » BIMEP

BIMEP

Pod organizacijskom palicom Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, sportsko-rekreativna biciklijada “Biciklima međimurskim putevima – BIMEP” koja svake godine privlači sve više zaljubljenika u biciklizam i pobornika zdravog načina života postala je svojevrstan međimurski brand koji je zbog svoje posebnosti prešao granice Međimurja.
[vsel event_cat=”bimep”]

Manifestacija „BIMEP 2015“ je zamišljena kao jednodnevna sportsko-rekreacijska manifestacija, organizirana povodom Dana Međimurske županije (30. 04.), Svjetskog dana zdravlja (07. 04.) i Dana planeta Zemlje (22. 04.). Međimurje se dokazalo kao idealan kraj za biciklizam, kako zbog svoje reljefne raznolikosti, tako i zbog svoje veličine, jer duljina staze koja povezuje sve punktove iznosi više od 150 km, što je izazov i za zahtjevnije bicikliste-rekreativce. Zahvaljujući rastu popularnosti biciklizma u Međimurju, osim rekreativaca i članova biciklističkih klubova, u manifestaciju se uključuje veći broj obitelji s djecom, učenika osnovnih i srednjih škola i dr., a svi bimepovci imaju privilegiju uživati u ljepotama našeg malog Međimurja, kraja med Murom i Dravom – Horvatskim cvetnjakom.


Naravno, osim sudionika iz Međimurske županije, u manifestaciju se iz godine u godinu uključuje i sve više sudionika iz drugih država (Republike Slovenije i Republike Mađarske) i županija (Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke županije i Grada Zagreba) čime se BIMEP samo potvrđuje kao jedna jedna kvalitetna manifestacija što je i vidljivo po brojnim komlimentima upućenim od strane gostiju i njihovoj odluci da se BIMEP jednostavno – ne propušta.


Više informacija | www.facebook.com/bimep
Međimurje info