Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za ponedjeljak, 3. siječnja 2022.

Obavijesti

3. siječnja 2022. – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 124 uzoraka, od čega je evidentirano 27 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 21,8% pozitivnih od broja testiranih. Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 214 osoba te nema evidentiranih pozitivnih nalaza.

U protekla 24 sata oporavilo se 35 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 367. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 93 079 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 65 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Nema preminulih osoba.

 

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

 

U četvrtak, 6. siječnja 2022. neće se obavljati PCR testiranja i testiranja brzim antigenskim testovima.

Međimurje info