Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za subotu, 13. ožujka 2021.

Obavijesti

13. ožujka 2021. – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 148 osoba od čega je evidentirano 19 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji, što je 12,83 % pozitivnih od broja testiranih. U protekla 24 sata oporavilo se 18 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 164. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 43 770 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Iz drugih županija evidentiran je jedan pozitivan slučaj osobe s prebivalištem/boravištem na području Međimurske županije .

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 37 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19. U protekla 24 sata hospitalizirano je 5 pacijenata, a otpuštena su 4 pacijenta. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

I četvrte subote se na području Međimurske županije provodi cijepljenje osoba starije životne dobi (iznad 65 godina) te osoba s kroničnim bolestima. Cijepljenje se odvija na 3 punkta, u Nedelišću, Prelogu i Murskom Središću, a cijepit će se 1 400 osoba. U organizaciji cijepljenja sudjeluju brojni volonteri organizirani u šest timova u Nedelišću, Prelogu i Murskom Središću.

S današnjim obavljenim cijepljenjem, u Međimurju je iskorišteno oko 10 000 doza cjepiva. U internetsku platformu za cijepljenje s današnjim danom je upisano oko 21 000 osoba.

Međimurje info