Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za subotu, 22. svibnja 2021.

Obavijesti

22. svibnja 2021. – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađen je 141 uzorak, od čega je evidentirano 27 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 19,1% pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija prijavljen je 1 pozitivan slučaj SARS-CoV-2 virusa kod osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 39 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 257.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 58 072 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 56 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus, u protekla 24 sata hospitalizirano je 4 pacijenata, otpušteno 6 pacijenata, a 1 pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, ženska osoba stara 80 godina i muška osoba stara 67 godina, oboje s dodatnim kroničnim bolestima.

Tijekom današnjeg dana se nastavlja akcija cijepljenja u Međimurskoj županiji, a podaci o broju cijepljenih osoba biti će dostavljeni javnosti u sutrašnjem dnevnom priopćenju Stožera civilne zaštite Međimurske županije.

Međimurje info