Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za subotu, 6. veljače 2021.

Obavijesti

6. veljače 2021. – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 113 osoba od čega je evidentirano 15 pozitivnih slučajeva na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavilo se 37 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 198. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 38 569 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Testiranjima brzim antigenskim testovima koja se obavljaju u drugim županijama, primljena je informacija o 1 pozitivnom slučaju.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 39 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19. U protekla 24 sata hospitalizirano je 7 pacijenata, a otpušteno je 11 pacijenata. Na invazivnoj respiraciji nalazi se 1 covid pozitivan pacijent. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 90 godine s dodatnim pridruženim bolestima.

Radni dnevni migranti pri ulasku u Sloveniju ne trebaju negativan test na covid-19

Slovenska vlada u petak navečer je izmijenila odluku po kojoj su dnevni radni migranti trebali imati negativan test na koronavirus i obnavljati ga svakih sedam dana. Izmjenom prijašnje odluke o uvjetima ulaska u Sloveniju, koja je na snazi bila manje od 24 sata, radni dnevni migranti pri ulasku u Sloveniju ne trebaju negativan test na covid-19 ukoliko u Sloveniju ulaze iz zemalja EU-a i Schengena u kojima je epidemiološka situacija bolja nego u Sloveniji. Odluka se odnosi i na radnike migrante koji u Sloveniju odlaze na posao iz Hrvatske te na druge Sloveniji susjedne zemlje koje imaju manju incidenciju odnosno broj dnevno oboljelih, a na snagu stupa u subotu 6. veljače.

 

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi  mikrobiologija@zzjz-ck.hr.

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835.

Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Međimurje info