Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za subotu, 8. svibnja 2021.

Obavijesti

8. svibnja 2021. – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 197 uzoraka, od čega su evidentirana 63 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 31,9% pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljen je 1 pozitivan slučaj SARS-CoV-2 virusa kod osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji, dok je brzim antigenskim testiranjem utvrđeno 5 pozitivnih slučajeva. U protekla 24 sata oporavilo se 66 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 567.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 55 370 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 88 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpušteno je 6 pacijenata, a 5 pacijenata je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 79 godina s brojnim pridruženim bolestima.

Danas se nastavlja akcija masovnog cijepljenja u Međimurju na 3 punkta, a na raspolaganju je 1667 doza. U organizaciji i provođenju cijepljenja sudjeluju brojni volonteri Doma zdravlja, patronažnih službi, Zavoda za javno zdravstvo MŽ, Županijske bolnice Čakovec, Zavoda za hitnu medicinu MŽ i ostalih operativnih službi organizirani u timove, a ovim putem svim volonterima čestitamo Svjetski dan Crvenog križa.

Međimurje info