Međimurje u novi tjedan ušlo bez e-propusnica te već šesti dan bez novozaraženih osoba

Obavijesti

20. travnja 2020. – U ponedjeljak, 20. travnja 2020., Međimurje je šesti dan bez novozaraženih osoba. U protekla 24 sata obavljeno je 12 testiranja i svi su nalazi negativni.  Obavljeno je ukupno 249 testiranja,  4 su osobe ozdravile, a u Međimurju su trenutno svega 4 osobe pozitivne na COVID 19 virus. Svi su dobrog općeg stanja i pod zdravstvenim nadzorom. Od ponoći su ukinute i e-propusnice za kretanje unutar Međimurske županije, no Stožer civilne zaštite Međimurske županije i dalje poziva na strogo poštivanje svih uputa i preporuka Nacionalnog i županijskog stožera, te Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u nedjelju je donio odluku da se sve druge mjere poput zatvorenih dječjih igrališta i sportskih objekata, način održavanja sprovoda i posljednjih ispraćaja, način sklapanja braka,  rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja produžuju do 04.svibnja 2020.godine.

Policijska uprava Međimurska će i dalje kontrolirati poštivanje svih mjera, osobito pridržavanje mjera samoizolacije.  Podsjećamo da je u Međimurju aktivno 630 mjera samoizolacije, a u  posljednjih 24 sata za područje Međimurske županije, izdano je 16 novih mjera samoizolacije.

Iz gradskog društva Crvenog križa obavještavaju kako s obzirom na ukidanje propusnica unutar Međimurske županije, svi darivatelji krvi mogu pristupiti ovotjednim akcijama darivanja. U ponedjeljak od 10:00 – 17:30 u Prelogu u gradskoj kavani Lovac, te u utorak, 21.04. i četvrtak, 23.04.2020. u Čakovcu u prostorijama Međimurske hiže u vremenu od 10:00 – 17:30 sati.

Najbolja zaštita je poštivanje mjera prevencije te izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta.

Međimurje info