Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za nedjelju, 2. svinja 2021.

Obavijesti

2. svibnja 2021. – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 245 uzoraka od čega je evidentiran 71 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 28,9% pozitivnih od broja testiranih. U protekla 24 sata oporavile su se 94 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 645.

Tijekom jučerašnjem dana brzim antigenskim testovima testirano je 185 osoba, od čega je SARS-CoV-2 virus dokazan kod 6 osoba.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 54 067 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 82 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata primljeno je 6 pacijenata, otpuštena su 4 pacijenta te su 4 pacijenta na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U tjednu koji je pred nama u Međimurskoj županiji će se cijepiti oko 5 000 osoba Pfizer cjepivom, na tri punkta, u dvorani MESAP-a u Nedelišću te u dvoranama osnovnih škola u Prelogu i Murskom Središću. Cijepljenje će se odvijati tijekom srijede, četvrtka i subote, a o vremenu i rasporedu cijepljenja građani će bit obaviješteni preko pozivnog centra Doma zdravlja.

Međimurje info