Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za ponedjeljak, 3. svibnja 2021.

Obavijesti

3. svibnja 2021. – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 17 uzoraka PCR metodom, od čega nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji. Obavljeno je i 441 testiranje brzim antigenskim testovima od čega su evidentirana 4 pozitivna nalaza.

U protekla 24 sata oporavilo se 97 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 557.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 54 086 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 80 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su 3 pacijenta, otpuštena su 4 pacijenta, a 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 70 godina s brojnim komplikacijama i bolestima.

Tijekom ovog tjedna nastavlja se akcija cijepljenja građana koja će se provesti u srijedu, 5. svibnja i četvrtak, 6. svibnja u popodnevnim satima te u subotu, 8. svibnja u prijepodnevnim satima. Građani koji neće biti pozvani na cijepljenje ovaj tjedan, a žele se cijepiti cjepivom AstraZenece, mogu doći na lokacije cijepljenja, u srijedu i četvrtak nakon 18 sati te u subotu nakon 12 sati. U petak, 7. svibnja organizirat će se dodatni punkt u krugu Županijske bolnice Čakovec za masovno cijepljenje od 9 do 13 sati, na koji se mogu odazvati sve zainteresirane osobe koje se žele cijepiti cjepivom AstraZenece. Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije poziva građane koji se još nisu prijavili za cijepljenje, a žele se cijepiti, da svoj zahtjev za cijepljenje prijave isključivo putem platforme Doma zdravlja Čakovec.

Međimurje info