Međimurje i danas bez novozaraženih osoba, još jedna osoba ozdravila

Obavijesti

16. travnja 2020. – Stožer civilne zaštite Međimurske županije obavještava javnost kako je u protekla 24 sata testirano 13 osoba, odnosno posljednja dva dana obavljeno je ukupno 34 testiranja. Svi su nalazi negativni te nema novozaraženih osoba. Nakon provedenog liječenja još je jedna osoba ozdravila tako da su u Međimurju od ukupno osam zaraženih osoba korona virusom, tri osobe ozdravile te je broj zaraženih u ovom trenutku pet. Četiri osobe su i dalje hospitalizirane no dobrog su općeg stanja i nisu na respiratoru što dokazuje povoljnu epidemiološku situaciju.

Također, tijekom jučerašnjeg dana epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo dodatno je testirala neposredne kontakte unutar obitelji posljednje zaražene osobe, kao i neposredne kontakte na radnom mjestu. Svi su nalazi negativni. Epidemiolozi su i jučerašnji dan proveli u poduzeću gdje osoba radi te su u razgovoru sa zaposlenicima proveli sve epidemiološke protokole, a situacija se i dalje prati s iznimnom pozornošću.

I danas se nabavlja dodatna zaštitna oprema za Domove za starije i nemoćne osobe na području Međimurja. Uvedeni su dodatni mobilni liječnički timovi, provodi se reorganizacija rada, a posebna pozornost pridaje se osobama kojima je potrebna dijaliza.

Zdravstvene ustanove na području Međimurja dobile su termovizijske kamere pomoću kojih se beskontaktno detektira povišena tjelesna temperatura kao preventiva i zaštita od unošenja virusa u zdravstvene ustanove. Na taj se način štite svi pacijenti i zaposlenici zdravstvenih ustanova.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije tijekom današnje koordinacije svih stožera civilne zaštite Republike Hrvatske putem motorola uređaja, dobio je informaciju da su individualni lov i ribolov, dozvoljeni uz primjenu propisanih mjera Zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Međimurje info