Nacionalni stožer donio Odluku o radnom vremenu i strožu Odluku za pružatelje taxi prijevoza

Obavijesti

22. ožujka 2020. –Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o radnom vremenu trgovina od 08:00 – 17:00 sati. Naime, zbog zaštite djelatnika u trgovinama kojima je dopušten rad, kao i zbog mogućnosti preraspodjele djelatnika i učinkovitog upravljanja ljudskim resursima ograničava se radno vrijeme trgovina.
Stožer civilne zaštite Međimurske županije će, u suradnji sa Stožerima civilne zaštite međimurskih gradova i općina, vršiti nadzor provođenja ove mjere. Pozivamo sve vlasnike trgovina da strogo poštuju spomenutu Odluku.
Tijekom dana je donesena i stroža Odluka za pružatelje usluge taxi prijevoza, a vezana za dodatne uvjete koje prijevoznici moraju zadovoljiti. Ključni element je održavanje distance u svakodnevnom društvenom kontaktu.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije apelira na javnost da se pridržavaju uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite te da ostanu pribrani,  održavaju osobnu higijenu, izbjegavaju bliske kontakte te održavaju socijalnu distancu (razmak između osoba 2 metra) u slučaju da moraju izaći.

Podsjećamo da se osobe u samoizolaciji moraju striktno pridržavati uputa koje su im dane.
Najbolja zaštita je poštivanje mjera prevencije .

Odluka-radno-vrijeme-trgovina Odluka-taxi-prijevoz
Međimurje info