Općina Šenkovec

Gradovi i općine

Naziv: Općina Šenkovec
Adresa: Josipa Bedekovića 11, Šenkovec, 40000 Čakovec
Tel: 040/343-250
Fax: 040/343-750
e-mail: opcina-senkovec@ck.t-com.hr
web: www.senkovec.hr
Naselja: Šenkovec i Knezovec
Dan općine: 27. kolovoza

Općina Šenkovec smještena je u središnjem dijelu Međimurske županije, a prostire se na površini od 9,2 km2. Treća je po veličini najmanja jedinica lokalne samouprave u županiji. Prema zadnjem popisu stanovništva općina Šenkovec broji 2962 stanovnika.
Formirana je 1997. godine, temeljem Zakona o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj. Nastala je izdvajanjem naselja Šenkovec iz sastava grada Čakovca i naselja Knezovec iz sastava općine Sveti Juraj na Bregu.

U sastav općine Šenkovec ulaze dva naselja: Šenkovec i Knezovec, a u sastavu Šenkovca je i izdvojeno građevinsko područje Ksajpa. U strukturi naselja kao rezultat planske urbanizacije jasno se uočava novo naselje «Dolec».
Općina Šenkovec nalazi se na jednom od važnijih pravaca sjeverozapadne Hrvatske, državnoj cesti GP Mursko Središće – Šenkovec – Čakovec.
Na području općine Šenkovec ima relativno velik broj poduzetnika, čak 56 sa 768 zaposlenih te 53 obrtnika. Kao jedno od većih poduzeća izdvaja se tvrtka EKO Međimurje d.d. sa preko 500 zaposlenih.

Međimurje info